Etalageproject - Voltooid verleden tijd

Onderwijs in Reuver in de ‘voltooid verleden tijd’. Onder deze titel heeft de werkgroep bijzondere projecten van Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal een nieuw thema gekozen om, na drie eerdere succesvolle etalage-tentoonstellingen het vroegere onderwijs in Reuver te belichten. Dit gebeurt door het etaleren van voorwerpen en foto’s betreffende dit thema uit de vorige eeuw (1900-1980).
Daarvoor zijn de etalages van de voormalige apotheek aan de Rijksweg te Reuver gevuld met alles wat met onderwijs van vroeger te maken heeft zoals lesmateriaal, les- en leesboeken, klassenfoto's en foto's van leerkrachtenteams. 

Uit het archief van de heemkundevereniging en door het ter beschikking stellen van nostalgische voorwerpen en foto’s door particulieren, heeft de werkgroep een mooie verzameling kunnen samenstellen die de komende maanden te bezichtigen is.
Deze etalage-tentoonstelling zal weer veel herinneringen en herkenning oproepen en mensen doen stilstaan bij het verleden van het onderwijs in Reuver.

Hieronder een foto van zuster Cypriana, knutselend met de kleuters in 1949.

 

Hoofdsponsor

Begunstigers

Technologiesponsor