22 april - Opening gidsenseizoen munitiedepot

Fietstocht in het voormalig Brits Munitiedepot in Brüggen-Bracht

De Werkgroep Gidsen voormalig Brits Munitiedepot van Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal houdt op Paasmaandag 22 april haar eerste fietsexcursie in het seizoen 2019. Iedereen kan hieraan deelnemen.
In het mooie natuurgebied “Het Brachterwald” net over de grens van Swalmen en Reuver lag tot 1996 een munitieopslagplaats met 50.000 ton munitie van het Britse Rijnleger. Na sluiting is vrijwel het gehele complex overgedragen aan de Nordrhein Westfalenstiftung Naturschutz, Heimat und Kulturpflege. Dit autovrije natuurreservaat trekt jaarlijks veel wandelaars en fietsers. Niet in de laatste plaats omdat men er zoveel wild kan observeren. Maar kent u ook de cultuurhistorie en achtergronden uit ons recente verleden?

Een gids van de werkgroep “Gidsen voormalig Brits Munitiedepot” van de heemkundevereniging Maas- en Swalmdal  zal op boeiende wijze vertellen over het militaire verleden, met daarin aandacht voor het ontstaan van het depot, de organisatie, wat lag er aan munitie opgeslagen, waarvoor werd die gebruikt, de bewaking, etc. Daarnaast wordt ook verteld over de mooie natuur. Duur van de excursie is circa 2 uur. De totale afstand bedraagt ongeveer 12 km. De excursie wordt afgesloten bij de grensovergang. Denkt u aan een geldig identiteitsbewijs want u gaat naar Duitsland!

Vertrektijd 14.00 uur op het pleintje met grenspaal 429 tegenover café De Grens Keulseweg 202 Reuver.

Telefonische opgave is wenselijk: 077 474 6999
Kosten niet leden: 3 euro
Kinderen (t/m basis school) kunnen gratis mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dieselloc Kleinbahn Kaldenkirchen-Bruggen, foto: Jorg Seidel

 

Hoofdsponsor

Begunstigers

Technologiesponsor