2 oktober - lezing door Guus Urlings

Wat maakt Limburg tot Limburg?

Op woensdagavond 2 oktober zal Guus Urlings, oud journalist van Dagblad de Limburger een lezing houden over de identiteit van Limburg. In zijn verhalende lezing zal hij de toehoorders meenemen bij zijn tocht langs vragen die ‘we’ als Limburger wellicht zelf wel eens ervaren. 

Vragen die Guus zal opwerpen zijn bijvoorbeeld: bestaat Limburg eigenlijk wel? En is er zoiets als een Limburgse identiteit, of is dat een verzinsel van wat ál te romantische geesten? Over de zeven trappen van chauvinisme, het calimerogevoel, de vlaai (of was het toch vla?) en het genoegen van een eigen taalstrijd. Over het platte van taal, of juist het talige van plat. In hoeverre zorgen heuvels voor blikvernauwing, en leidt plat land tot een weidse blik? Of is het net andersom? Hoe zit het met de tegenstelling tussen hard werkend noord en luierend zuid. Of zit daar niemand echt mee? En hoe lang zijn de tenen van Limburg eigenlijk? Vragen, vragen, vragen... En misschien, wie weet, ook een paar antwoorden. 

De lezing wordt gehouden in het verenigingslokaal, Pastoor Vranckenlaan 6 te Reuver en start om 20.00 uur. Leden gratis entree. Aan niet leden wordt een vergoeding van 2 euro gevraagd.


 

 

Hoofdsponsor

Begunstigers

Technologiesponsor