Biejeingezeumerd 2021-4 verschenen

Het vierde nummer van de veertiende jaargang van het gezamenlijk tijdschrift van heemkundevereniging Maas- en Swalmdal en Milieu- en Heemkunde Vereniging Swalmen is verschenen.
Naast het verenigingsnieuws met o.a. het jaarprogramma, het veertigjarigjubileum van de MHVS, afscheid van HVMS-voorzitter Henri Smeets, presentatie van de nieuwe voorzitter Léon Emans en de nieuwe verenigingsruimte, krijgt de lezer antwoord op vragen als:
-Welke hobby’s had de in september overleden initiatiefnemer van het Zjwaams Waordebook Henk Meuffels behalve taal nog meer?
-Wat is er onlangs zoal geschonken aan de MHVS?
-Wat is er in juni 2021 gebeurd om de sporen van het oude middeleeuwse zaalkerkje van Leeuwen (Reuver) in het terrein zichtbaar te maken?
-Welke gedachten komen zoal naar boven tijdens een heerlijke najaarswandeling door het Groenewoud?
-Welke Swalmenaar kreeg de hoge pauselijke onderscheiding ‘Ridder in de Orde van Sint-Sylvester uitgereikt en waarom? Wat gebeurde er zoal in Swalmen in de maanden juli, augustus en september?
-Hadden Belfeldenaren rond 1900 meer dorst en wat deed de overheid om drankmisbruik terug te dringen? En hoe is het de eerdere uitbaters van café Juliana vergaan?
-Wie staan er op een schoolfoto van de bewaarschool in Reuver omstreeks 1954?
-Hoe zijn Thijs en Wilma op den Camp-Koelen terecht gekomen in café Wilhelmina en hoe kijken ze terug op de 46 jaren dat ze uitbater waren van dit café?
-Waar in Duitsland en bij welke gelegenheid werd het lied van Reuvernaar Nol Wassen† ‘Gaetje inne hèk’ gepresenteerd om het Limburgs te vertegenwoordigen?
-Hoe zien de jongens van de zesde klas in 1960 van de Lambertusschool in Reuver er 61 jaar later uit?

Nieuwsgierig naar bepaalde artikelen? Zorg dat u een exemplaar van het blad te pakken krijgt. Voor niet-leden is het te koop via redactie@mhvs.nl; info@maas-enswalmdal.nl of in de boekhandel. Onze verenigingslokalen zijn vanwege de coronamaatregelen momenteel nog gesloten.

 

Hoofdsponsor

Begunstigers

Technologiesponsor