Fotoplakplaatjes ruilen in Belfeld

Stel je voor; dubbelen ruilen: ‘Tante Spee voor Mina Maasen; De Aloysiusschool tegen de Leijgraafschool; Belfeldia tegen Holyoke of Schutterij Sint Urbanus’. Dit kan binnenkort, want vanaf zaterdag 29 december zijn plakplaatjes met foto’s van vroeger over en uit Belfeld verkrijgbaar. Ze kunnen verzameld worden in een historisch stickerboek onder de titel ‘Trots op Belfeld’.

Het idee voor een unieke samenwerking tussen de plaatselijke supermarkt en Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal ontstond op initiatief van Jumbo Belfeld.
Bij het samenstellen van dit fotoalbum werd spontaan of na een oproep, veel Belfelds beeldmateriaal aangereikt, afkomstig van Belfeldse inwoners, oud-inwoners en mensen die bijzondere Belfeldse foto’s in bezit hebben. Zo is een mooie selectie aan beeldmateriaal over het dorp Belfeld bij elkaar gebracht.
Daaruit is een historisch stickerboek met bijbehorende korte teksten opgesteld. Onderwerpen die behandeld worden zijn onder meer Belfeld door de eeuwen heen, in oude ansichten, beelden van de wederopbouw, landbouw, bedrijfsleven, middenstand en horeca. Verder karakteristieke panden en plekjes, het leven met en langs de Maas, natuur en landschap en verdwenen Belfeld. Natuurlijk wordt ook ingegaan op het verenigingsleven, scholen, feesten, gebruiken en gebeurtenissen. Het stickerboek wordt door de Jumbo Belfeld uitgegeven. Daarvoor is donderdag 27 december een intekenformulier voor een gratis boek in Belfeld huis aan huis rondgebracht. Zaterdag 29 december zullen in de winkel de eerste verzamelalbums uitgereikt worden.

We hopen op veel kijk-, lees-, en ruilplezier bij het doornemen en completeren van dit album. Daarvoor zullen in eerste instantie wel plaatjes verzameld, geruild en geplakt  moeten worden. En dat dubbelen ruilen zal nog wel spannend en ontspannend gaan plaatsvinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Julianastraat, nu Koninginneplein, omstreeks 1935

 

 

Hoofdsponsor

Begunstigers

Technologiesponsor