Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal zoekt vrijwilligers

Heeft u wat uurtjes over en zin in om vrijwilligerswerk te gaan doen? Misschien is de heemkundevereniging iets voor u. Op maandagavond 15 april ontvangen we u graag in onze verenigingsruimte. Kom gewoon eens kijken: iedereen is welkom en u hoeft  echt geen lid te zijn. In een gezellige omgeving kunt u onder het genot van een kop koffie of thee dan met een van de aanwezige bestuursleden eens kijken wat de vereniging zoal allemaal doet.

En als u vrijwilligerswerk zou willen doen en er is een klus die uw belangstelling heeft dan zou dat toch het proberen waard zijn, nietwaar?

Bij alles wat nu volgt krijgt u een goede begeleiding. We zoeken mensen die met apparatuur van de vereniging willen digitaliseren. Dit is vooral het scannen van papierwerk. Een aantal boeken dienen dringend te worden ingevoerd in onze bibliotheek. Geen moeilijke klus, maar op dit moment hebben we er helaas niemand voor. Dit werk kun je ook vanuit thuis doen. We hangen de vlag uit als iemand onze vereniging op facebook wil presenteren. En als iemand graag 4 keer per jaar mee wil meedenken welke publicaties in ons verenigingsblad kunnen worden opgenomen dan zou dat te gek zijn. Misschien is er een vrijwilliger die houten plankjes wil zagen (30x 20) die we gebruiken om er met dialectwoorden Laesplenkskes van te maken.

Daarnaast hebben we ook heel ander werk in de aanbieding zoals bijvoorbeeld de secretaris ondersteunen met  af en toe een verslag maken van een bijeenkomst. En zo is er nog veel meer werkzaamheden.

Kortom, bent u nieuwsgierig, hebt u zin en tijd, kom op maandagavond 15 april tussen 20.00 uur en 21.00 uur eens vrijblijvend naar onze verenigingsruimte. Die is in het parochielokaal, Pastoor Vranckenlaan 6, direct achter de Lambertuskerk in Reuver.

Het bestuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Peter Bors

 

Hoofdsponsor

Begunstigers

Technologiesponsor