Penningmeester Gerard Pubben ontvangt koninklijke onderscheiding

Op de ledenvergadering van de heemkundevereniging Maas- en Swalmdal werd dinsdagavond 19 maart afscheid genomen van penningmeester Gerard Pubben. Na 30 jaar als penningmeester van deze vereniging gefunctioneerd te hebben, vond Gerard het tijd om zijn functie neer te leggen. Uiteraard ging dit aftreden niet onopgemerkt voorbij.

Naast lovende woorden van onze voorzitter Henri Smeets voor Gerard Pubben en zijn vrouw Dina, die bij dit afscheid aanwezig was, ging de dank voor zijn jarenlange inzet vergezeld van een passend kado en een boeket voor zijn vrouw. Op voorstel van het bestuur werd hij daarnaast na ledenraadpleging benoemd tot erelid van de Heemkundevereniging.

Die benoeming vormde allerminst het slotakkoord van het dankwoord richting Gerard, want na zijn benoeming tot erelid kwam de Beeselse burgemeester Petra Dassen het verenigingslokaal binnen. Zij benoemde Gerard tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Een in onze ogen meer dan terechte beloning voor al het werk dat hij jarenlang belangeloos voor de vereniging verrichtte. Overigens is deze koninklijke onderscheiding tevens een erkenning voor het vrijwilligerswerk dat hij bij zijn wielerclub en het plaatselijke Groene Kruis uit voert.

Gerard van harte proficiat en dank voor al het werk dat je voor de heemkundevereniging hebt verricht!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto Peter Bors

 

Hoofdsponsor

Begunstigers

Technologiesponsor