Station Belfeld grondig opgeknapt

Het als gemeentelijk monument aangewezen voormalige spoorwegstation in Belfeld ligt er weer keurig bij. Vrijwilligers van de plaatselijke vogelwerkgroep Tösse Bös en Maas hebben het leegstaande en vervallen pand opgeknapt en in gebruik genomen als verenigingsgebouw.

Het station aan de Stationstraat ligt op het bedrijventerrein Bolenberg en is sinds april 2017 eigendom van Thijssen Emans & Co BV uit Beesel. Ze hebben samen op loyale wijze met vogelwerkgroep de renovatie ter hand genomen. Behalve het stationsgebouw uit 1894 heeft ook de bijbehorende berging uit 1915 en de directe omgeving een opknapbeurt ondergaan. Onder andere de lelijke graffiti aan de spoorzijde is verwijderd door het gebouw weer helemaal opnieuw in de verf te zetten. Zowel aan de Belfeldse als Reuverse zijde prijkt de haltenaam ‘Belfeld’ weer op de gevel.

Op zaterdag 3 november volgde een interne ‘oplevering’ van Station Belfeld door de vogelwerkgroep in samenwerking met Thijssen Emans. De vogelwerkgroep is een zelfstandig onderdeel van de vogelwerkgroep Limburg en ijvert voor het aanbieden van vervangende broedgelegenheid ter compensatie van de aanleg van de A73. De vereniging heeft ruim 70 leden. Tösse Bös en Maas heeft laten weten dat er in het voorjaar van 2019 een of meerdere open dagen komen voor alle inwoners van Belfeld.

 

Hoofdsponsor

Begunstigers

Technologiesponsor