24 juni - Busexcursie naar Brussel en abdij Villers

Op zaterdag 24 juni houdt de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal weer haar jaarlijkse bus excursie. Dit jaar gaat de reis naar de historische stad Brussel en de cisterciënzerabdij van Villers, een historische topbezienswaardigheid in België. Op deze reis zijn nog enkele plaatsen vrij.
Brussel staat natuurlijk vooral bekend om de Grote Markt met zijn stadhuis (15de eeuw), het Broodhuis en zijn gildehuizen (oorspronkelijk uit de 14de en 15de eeuw). Niet voor niets dat dit plein tot de fraaiste marktpleinen van Europa wordt gerekend en op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Verder natuurlijk om het Manneken Pis, het Koninklijk Paleis en de kathedraal van St. Michel en St. Goedele (13de eeuw). Onder leiding van een gids zullen we een aantal van deze bezienswaardigheden bezoeken.

In de middag bezoeken we met een gids de abdij van Villers. De Abdij van Villers, gesticht in 1146, is een voormalige cisterciënzerabdij, gelegen in de Belgische gemeente Villers-la-Ville, waarvan bijzonder indrukwekkende ruïnes bewaard zijn gebleven. De abdij is een historische en toeristische topbezienswaardigheid in België. De abdij is uitzonderlijk Waals erfgoed en staat erom bekend een van de meest volledige en grootste in Europa te zijn.

Wilt U deelnemen? Leden van de heemkundevereniging en de MHVS (evenals hun partner) betalen € 42,- p.p. en niet-leden € 47,-. In dit bedrag zijn de kosten van de bus, de gidsen, entrees, koffie en gebak bij aankomst, en de fooien inbegrepen. De opstapplaatsen zijn: Reuver, Swalmen en Roermond. U kunt zich opgeven door vóór 1 juni het bedrag over te maken op bankrekening NL61RABO0105312827 t.n.v. Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal onder vermelding van "Exc. Brussel" en de opstapplaats. Niet-leden s.v.p. ook het adres vermelden. Na overmaking van het bedrag ontvangt u half juni een bevestiging met verdere informatie. Deelname is beperkt en afhankelijk van volgorde van binnenkomst. Voor inlichtingen: Wiel Luys tel. 077-4743098 of Pierre van Lier 0475-502622.