Succesvolle ruildag Trots op Belfeld

In en rondom Belfeld is afgelopen maanden driftig geplakt, geruild en geklengerd over de actie van de Belfeldse Jumbo supermarkt in samenwerking met de heemkundevereniging Maas- en Swalmdal. Door een unieke samenwerking tussen de plaatselijke supermarkt en de heemkundevereniging kon een historisch fotoalbum met Belfeldse plakplaatjes onder de titel ‘Trots op Belfeld’ worden uitgegeven.

Dit project werd op woensdag 27 februari min of meer afgesloten met een ruilmiddag in de foyer van de Hamar, Stevensplein 2 te Belfeld. Deze middag kon zich in een grote belangstelling verheugen waardoor menig album kon worden gecomplementeerd. Het is duidelijk dat deze actie goed is aangeslagen en zelfs in de carnavalsoptocht meermaals als onderwerp voor de deelnemers fungeerde. Voor de heemkundevereniging leverde dit  project (indirect) de nodige publiciteit op, maar ook nieuwe leden, diverse schenkingen van Belfeldse documentatie en een grote hoeveelheid historisch fotomateriaal.

Voor het verder complementeren van die beeldbank kunnen overigens nog steeds foto’s ingestuurd worden naar: trots-op-belfeld@ziggo.nl. De foto’s en bijbehorende teksten zullen straks ook op de Beeldbank van de heemkundevereniging te raadplegen zijn.
Graag willen wij Jumbo Belfeld bedanken voor de plezierige samenwerking!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdsponsor

Begunstigers

Technologiesponsor