Jaarboek 39 (2020) verschijnt binnenkort

Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal presenteert Jaarboek 39. Alweer een schitterende uitgave die garant staat voor 144 pagina’s leesplezier. De 16 artikelen zijn voorzien van zo’n 130 illustraties. Vanwege 75 jaar vrijheid is er dit jaar speciale aandacht voor het oorlogsverleden van een aantal streekgenoten en priesters in het verzet, verhalen die nog eens aantonen hoe blij we mogen zijn te leven in een vrij land. 

Daarnaast bevat het boek een aantal interessante bijdragen, onder meer over een oude Beeselse carnavalsvereniging, een zeldzame bodemvondst, een item over de invoering van elektriciteit in Beesel. Wie was de man die 14 jaar lang als vrouw te boek stond? Twee families Thijssen passeren de revue. Ook krijgt de lezer een  inkijkje in het leven en werk van een veldwachter en zijn trouwe hond.

Kortom weer een verrassende mix van wetenswaardigheden uit onze regio. Een aanrader voor de komende feestdagen.

Het Boek is voor 21 euro vanaf 18 november te koop bij boekhandel Bruna te Reuver en de Dagwinkel te Beesel. In Swalmen bij Kantoorboekhandel Van Heijster aan de Hoogstraat. In Roermond bij Boekhandel Boom aan de Neerstraat. In Belfeld bijde Marskramer aan het Muldersplein en  in Tegelen bij boekandel Jos van Heel aan de Grotestraat.

Bestellen kan ook en wel bij Hennie Geurts-Willemsen, Nieuwstraat 2, Beesel, tel. 0629271355.

 

 

Hoofdsponsor

Begunstigers

Technologiesponsor