Nieuwe uitgave jaarboek Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal

Vanaf 27 november ligt hij weer in de boekhandel: de 38ste uitgave van de jaarboekenreeks, zoals ieder jaar in een fraai jasje gestoken en voorzien van honderden illustraties. Het ‘staarvriendelijk’ lettertype geeft ook de senior-lezer een uitgelezen kans om zich weer even in een tijd te wanen waarin alles ‘zoveel beter’ was. Voor de jonge lezers is dit hét handboek om kennis te nemen van het cultuurgoed in onze regio. U krijgt duidelijke antwoorden op kwellende vragen zoals: Is Monseigneur Theelen een natuurlijke dood gestorven? Waarom hebben de leden van de Beeselse schutterij de beste plaatsen bij het Draaksteken? Waar is het Swalmer glas-in-loodbedrijf gebleven? Wat stond in de laatste notulen van de Schoenmakersbond? 

En dit is nog maar een kleine greep uit de vele artikelen die ons een volstrekt nieuwe inkijk bieden in aspecten van het verleden, de natuur en mensen uit ons werkgebied.

Dit prachtige boekwerk is vanaf 27 november voor € 21,- te koop bij de plaatselijk boekhandel. In de voorverkoop verkrijgbaar voor €18,50, te bestellen via hennieenjan@home.nl . Tel 0629271355. Een uitgelezen cadeau voor Sinterklaas of kerst.

 

Hoofdsponsor

Begunstigers

Technologiesponsor