Open dag Station Belfeld

Op 11 mei aanstaande zal er van 10.00 tot 14.00 uur in Belfeld een open dag in het gerenoveerde clubgebouw van Vogelwerkgroep Tösse Bös en Maas plaatsvinden.

Het als gemeentelijk monument aangewezen voormalige spoorwegstation in Belfeld ligt er sinds eind vorig jaar weer keurig bij. Vrijwilligers van de plaatselijke vogelwerkgroep hebben het leegstaande en vervallen pand opgeknapt en in gebruik genomen als verenigingsgebouw.

Op deze open dag zal het station officieel worden ingezegend door pastoor Calo. Op de open dag kan het nieuwe clubhuis worden bezichtigd en kennis gemaakt met (de activiteiten van) de vereniging en zijn leden. Voor de jeugd bestaat de mogelijkheid tot het volgen van een workshop nestkast maken.

Het station aan de Stationstraat ligt op het bedrijventerrein Bolenberg en is sinds april 2017 eigendom van Thijssen Emans & Co BV uit Beesel. Ze hebben samen op loyale wijze met vogelwerkgroep de renovatie ter hand genomen. Behalve het stationsgebouw uit 1894 heeft ook de bijbehorende berging uit 1915 en de directe omgeving een opknapbeurt ondergaan. Onder andere de lelijke graffiti aan de spoorzijde is verwijderd door het gebouw weer helemaal opnieuw in de verf te zetten. Zowel aan de Belfeldse als Reuverse zijde prijkt de haltenaam ‘Belfeld’ weer op de gevel.

De vogelwerkgroep is een zelfstandig onderdeel van de vogelwerkgroep Limburg en ijvert voor het aanbieden van vervangende broedgelegenheid ter compensatie van de aanleg van de A73. De vereniging heeft ruim 70 leden.

 

Hoofdsponsor

Begunstigers

Technologiesponsor