Opening 2e archeopunt op de Solberg in Beesel

Op dinsdag 30 april 2024 werd het tweede Archeopunt in gemeente Beesel geopend door wethouder Linda van den Beucken en Peter Peeters wiens vader de vindplaats, een Romeinse villa, ontdekt heeft. Deze archeologische vindplaats ‘Op de Solberg’ ligt aan de Sint Antoniusstraat in Beesel. De speerpunt langs deze weg, halverweg tussen Beesel en Rijkel.

Op deze locatie werden in 1978 de fundamenten gevonden van een Romeinse villa uit de 2e en 3e eeuw na Christus. Er is een aantal vondsten gedaan die een inkijkje geven in het dagelijks leven van die tijd. Er zijn bijvoorbeeld grote aantallen scherven van aardewerk, glazen en metalen objecten gevonden. Maar ook olielampen en speelschijven.

Bezoek de archeologische vindplaatsen in onze gemeente en ga terug in de tijd! Het eerste Archeopunt in onze gemeente ligt bij Oppe Brik in Offenbeek. In het najaar volgen nog 2 archeologische vindplaatsen en een bijbehorende fietsroute.

Archeo Route Limburg
In heel Limburg zijn fiets- en wandelroutes die langs diverse archeologische vindplaatsen gaan. Op deze vindplaatsen ontdekt u de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie. Met behulp van video, Augmented Reality (AR) en 3D technieken beleeft u het verleden op een heel moderne en informatieve manier. Zie:
https://archeoroutelimburg.nl/nl/locatie/archeologische-vindplaats-beesel-op-de-solberg

 

Begunstigers

Technologiesponsor